Kilometervreter Vanaken: niemand in de JPL doet beter dan Club Brugge-man

Kilometervreter Vanaken: niemand in de JPL doet beter dan Club Brugge-man

06-04-2023 20:21
14

De reguliere competitie is bijna afgelopen en er kan stilaan worden uitgekeken naar de Play-Offs. Verder kan er ook al even worden teruggeblikt op de voorbije maanden. Zo kwam men bij Eleven Sports met één opvallende statistiek.

Bij Eleven Sports zocht men naar de speler die dit seizoen het meeste kilometers heeft gelopen in de Jupiler Pro League en bleek uit de cijfers dat Hans Vanaken nipt de grootste kilometervreter in ons land blijkt te zijn. Met 370,7 kilometer in 31 partijen (omgerekend zo'n 11,95 kilometer per wedstrijd) heeft hij tot dusver het meeste gelopen in de JPL.

Opvallend, aangezien Vanaken dit seizoen weleens de kritiek kreeg dat hij in mindere doen is en minder aan bod komt. Uit de cijfers blijkt hij echter het meeste van iedereen gelopen te hebben in de JPL en doet hij nipt beter dan OHL-verdediger Casper De Norre, die aan 370,5 kilometer zit.

Verder in de lijst zien we ook KRC Genk-metronoom Patrik Hrosovsky staan en vervolledigen Senne Lynen (Union SG) en Adem Zorgane (Sporting Charleroi) de top vijf van spelers met de meest gelopen kilometers.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eleven Belgium (@elevensportsbe)