Delorge wil doorbreken bij STVV: Zoon van? Ik zie het als een nadeel

Delorge wil doorbreken bij STVV: "Zoon van? Ik zie het als een nadeel"

05-04-2023 12:29
1

STVV heeft Mathias Delorge (18) uitgeleend aan Lierse Kempenzonen, waar hij een basisplaats heeft. Delorge leert heel wat bij in 1B en hoopt volgend seizoen een stap vooruit te zetten. 

"Het niveau ligt hier hoog, het gaat er hevig aan toe", aldus Delorge bij Het Belang Van Limburg. "Je kan de wedstrijden niet vergelijken met de beloftenwedstrijden van STVV. De intensiteit, het tempo, alles ligt zoveel hoger. Dat is ook de reden waarom ik voor deze huurperiode koos. Ik voelde dat ik een volgende stap moest zetten in mijn ontwikkeling."

Mathias Delorge is de zoon van ex-profvoetballer Peter Delorge, een icoon van STVV. "Eerlijk? Ik heb het nooit als een voordeel ervaren dat mijn vader profvoetballer was. Ik vind het zelfs moeilijker om mijn eigen carrière te maken, want iedereen denkt dat ik het allemaal in de schoot geworpen krijg. Ik word te vaak als 'zoon van' gezien en niet als Mathias. De mensen verwachten ook meer van mij meer dan van een ander."

Peter Delorge speelde tussen 1998 en 2013 in totaal 394 wedstrijden voor STVV. De inmiddels 42-jarige Delorge is nu de teammanager op Stayen.