Jubilaris en kapitein Heynen (Genk) scoort na zijn 250e wedstrijd

Jubilaris en kapitein Heynen (Genk) scoort na zijn 250e wedstrijd

02-04-2023 14:25 Laatste update: 14:26
1

Voor Bryan Heynen werd de partij tegen OH Leuven nog net dat tikkeltje specialer. De kapitein van KRC Genk werd voor de partij al in de bloemetjes gezet na zijn 250e wedstrijd voor de club én wist te scoren. Zijn negende treffer van het seizoen.

Heynen, de kapitein van Genk, werd al flink in het zonnetje gezet voor de aftrap. Heynen kreeg bloemen aangeboden nadat hij tijdens de vorige speeldag van de Jupiler Pro League de 250 wedstrijden passeerde in het shirtje van Genk. Dit gebeurde tegen Cercle Brugge.

Een opvallend gegeven is dat Heynen toevallig ook tegen Leuven debuteerde. Dit vond plaats op 25 juli 2015. Heynen is nu aan zijn sterkste seizoen namens Genk bezig, de middenvelder heeft dit seizoen 33 wedstrijden namens Genk achter zijn naam staan en hierin wist hij negen doelpunten te maken en vijf assists af te leveren.

Heynen heeft nu het Genkse recordhouders podium betreden. De middenvelder is Jelle Vossen voorbij en staat nu op de derde plaats. Op de tweede plaats staat Ngcongca Anele met 279 wedstrijden en fier bovenaan staat Thomas Buffel met 388 wedstrijden. Het zal nog even duren voordat die gepasseerd wordt, maar Heynen is pas 26 jaar oud.