Somers (Cercle Brugge) na eerbetoon Van Damme: “Stond in de sterren geschreven”

Somers (Cercle Brugge) na eerbetoon Van Damme: “Stond in de sterren geschreven”

02-04-2023 14:15
1

Thibo Somers bracht zaterdag een bijzonder eerbetoon aan Miguel Van Damme tijdens Cercle BruggeKV Kortrijk. De 24-jarige rechtsbuiten van Cercle Brugge scoorde precies in de zestiende minuut, wat ook het rugnummer was van de betreurde Van Damme. Het was precies één jaar geleden dat de ex-speler van de Vereniging overleed.

Somers had zich al voorgenomen om een eerbetoon te leveren aan zijn oud-doelman Van Damme. “Voor de match had ik mij al voorgenomen om rond die minuut bij de bal te zijn, die in de handen te nemen en te applaudisseren. Niemand zou daar allicht iets van gezegd hebben, ook de ref niet”, vertelt Somers aan Het Belang van Limburg.

In de zestiende minuut nam Somers niet de bal in zijn handen, maar maakte hij een doelpunt voor Cercle Brugge. Voor Somers een teken, alsof het in de sterren geschreven stond. “Ik keek even naar de klok toen die bal in het net lag en zag dat het net de zestiende minuut was. Er moest toen afgetrapt worden en de ref keek nog even in mijn richting maar toen waren we alweer een minuut verder en heb ik het maar zo gelaten. Ook omdat het een mooi moment voor Miggy was die bij Cercle nog door niemand vergeten is. Het stond als het ware in de sterren geschreven”, besluit Somers.

Door de overwinning van Cercle Brugge op KV Kortrijk staat de ploeg nu op de negende plaats in de Jupiler Pro League met 44 punten. Het is dringen om de achtste plaats en het laatste ticket van de Play-Offs 2. RSC Anderlecht, Sporting Charleroi en Cercle Brugge zitten in een hevige strijd om de achtste plaats. Charleroi heeft nu de beste papieren. Charleroi heeft ook 44 punten, staat op de achtste plaats en heeft nog een wedstrijd minder gespeeld.