Deila over opmerkelijke vakantie Standard: “Was nodig om wat stoom af te laten”

Deila over opmerkelijke vakantie Standard: “Was nodig om wat stoom af te laten”

02-04-2023 13:39
1

Standard hoofdtrainer Ronny Deila gaf zijn spelers een weekje vakantie tijdens de interlandbreak. Deila vertelt over deze keuze en kijkt vooruit naar de laatste drie wedstrijden die Standard nog te spelen heeft in de Jupiler Pro League. Deila is tevreden na de overwinning op KV Oostende en blijft realistisch wanneer het gaat om het doel van Standard.

Deila kwam met een opvallende zet tijdens de interlandbreak, Deila gaf zijn spelers een volledige week vakantie. “Voor de start van het laatste deel van de competitie was het nodig om wat stoom af te laten”, vertelt Deila aan Het Nieuwsblad. De hoofdtrainer vertelt dat Standard in het verleden niet klaar was na een tussenpauze, maar nu meer dan voldoende energie had.

Wanneer het gaat om de doelstelling van Standard, met nog drie wedstrijden te spelen, blijft Deila realistisch. Deila houdt zijn blik op de top-8. “We hebben onszelf een goede uitgangspositie cadeau gedaan. Het ziet er goed uit, maar ik neem niets voor zeker in het voetbal. We hebben nog minstens één overwinning nodig”, besluit Deila.

Standard staat nu op de vijfde plaats in de Jupiler Pro League. De ploeg heeft na 31 wedstrijden 49 punten verzameld. De volgende drie tegenstanders van Standard zijn KRC Genk, Sporting Charleroi en als laatste OH Leuven.