Standard heeft genoeg aan verschroeiende start tegen tienkoppig KV Oostende

01-04-2023 22:44
2

In de strijd om een plekje in de top vier heeft Standard een goede zaak kunnen doen. Het had genoeg aan twintig goede minuten om de winst tegen KV Oostende te verzekeren. Het werd 1-3.

Als Standard nog aanspraak wilde maken op de Champions' Play-Offs moest het zien te winnen van KV Oostende, dat elk punt ook goed kon gebruiken. De Rouches hadden dat alvast begrepen en begonnen verschroeiend aan de partij.

Die sterke start werd ook snel beloond en na acht minuten voetballen bracht Noah Ohio de bezoekers al op voorsprong. Enkele minuten laten kon hij de score verdubbelen en nog voor we twintig minuten hadden gespeeld bracht Marlon Fossey Standard al op een 0-3 voorsprong.

De wedstrijd was al gespeeld, waardoor Standard de voet van het gaspedaal nam. Het gaf KV Oostende nog de kans om zich weer in de wedstrijd te knokken en net voor rust via Arase nog te milderen.

Het doelpunt van de hoop bleek dat echter niet te zijn. KVO begon wel met hoop aan die tweede helft, maar slaagde er maar niet in om echt grote kansen bij elkaar te voetballen. Urhoghide gooide op het uur de ruiten van KVO helemaal in door na een bijzonder stevige tackle een verdiende rode kaart te pakken.

De Rouches kregen daarop helemaal grip op de partij en gaven KV Oostende amper nog ruimte om tot voetballen te komen. Het wist de 1-3 simpel veilig te stellen en kwam onder meer via Perica enkele keren dicht bij een vierde treffer en ook Davida wist te scoren. Zijn treffer werd echter afgekeurd. Standard mocht met de drie punten terug naar Luik afzakken.