Perez vangt gebrek van Vermant op bij Club NXT met winnende treffer tegen Lierse

01-04-2023 21:46
4

Club NXT heeft zaterdag op een diefje tegen een tienkoppig Lierse de drie punten weten pakken. Het had het zowat de hele wedstrijd moeilijk tegen Lierse, maar slaagde er toch in om de overwinning te boeken. Het werd 1-2.

Bij Club NXT was het voor Hayk Milton opnieuw flink puzzelen en kon de jonge coach van de Bruggelingen geen beroep doen op onder andere Jorne Spileers, Senne Lammens, Cisse Sandra, Chemsdine Talbi, Romeo Vermant en Shion Homma. Flink wat afwezigen voor de jonge Bruggelingen tegen Lierse, dat nog een eitje te pellen had met Blauw-Zwart.

De thuisploeg was ook meteen gevaarlijk en wist doelman Nick Shinton al snel aan het werk te zetten. Lierse toonde het meeste honger op een doelpunt en creëerde kans na kans. Het verdiende stilaan een doelpunt. Na elf minuten kreeg het uiteindelijk loon naar werken en scoorde Daan Vekemans de 1-0.

Club NXT kwam er helemaal niet aan te pas en wist geen enkele kans in elkaar te knutselen. Bij Lierse wachtte men vooral op een goed moment om uit te breken, maar dat kwam er niet. Het bleef 1-0 tot de rust.

In die tweede helft kreeg Club NXT het plots een pak makkelijker en stond het na tien minuten plots tegenover tien spelers na een stevige tackle op Perez. Een unieke kans voor NXT om op gelijke hoogte te komen tegen een tienkoppig Lierse.

Daar konden de jonge Bruggelingen uiteindelijk ook van profiteren. Het had plots overwicht én wist op het uur – met een gelukje – te scoren via Daniel Perez. Lierse wist zich daarop wel terug in de partij te knokken en wist enkele kansen bij elkaar te spelen, zonder ook tot scoren te komen.

Dat doelpunt kwam er via Perez, die bij die ene counter van NXT opnieuw tot scoren kwam. Veel voetballen kwam er achteraf niet meer aan te pas. Bij NXT kregen enkele jonkies een kans, maar de stand bleef dezelfde.