Parys over Bossaert: Sta me toe daar niet te veel over te zeggen

Parys over Bossaert: "Sta me toe daar niet te veel over te zeggen"

01-04-2023 17:09

Lorin Parys is inmiddels een jaar CEO van de Pro League. In Het Laatste Nieuws fileerde hij zijn eerste jaar als leidinggevende van de voetbalorganisatie voor clubs, en sprak hij over die andere voetbalorganisatie: de voetbalbond. 

De heisa bij de KBVB de afgelopen weken deed de wenkbrauwen van voetballiefhebbers opnieuw fronsen. De schijnbaar vernieuwde instelling was zo blijkbaar toch niet zo vernieuwd. Ook Parys schrok van de heisa. "Zo'n conflict tussen een voorzitter en een CEO is niet alleen erg jammer. Het is ook niet voor herhaling vatbaar. Sta me toe daar verder niet te veel over te zeggen."

Parys zelf ziet dan ook liever meer organisatie en planning bij de voetbalbond, die volgens hem nu te statisch is. "De bond moet een dienstverlener zijn die kwalitatief en efficiënt werkt. Het voorbije jaar heb ik vastgesteld dat het profvoetbal en de twee amateurvleugels te weinig gedeelde ambitie hebben. Daarin moeten we investeren. Ik wil een strategisch sportief plan opstellen met die amateurvleugels", besloot hij.