'Anderlecht verrast en stelt Van Crombrugge (voorlopig) aan als opvolger Boeckx'

'Anderlecht verrast en stelt Van Crombrugge (voorlopig) aan als opvolger Boeckx'

01-04-2023 16:31 Laatste update: 16:43
15

Frank Boeckx stopt als keeperstrainer van Anderlecht, dat liet paars-wit op de officiële kanalen weten. Volgens Het Laatste Nieuws wordt Van Crombrugge de (voorlopige) opvolger van Boeckx.

Boeckx spreekt van een moeilijke keuze. "Dit  was een zeer moeilijke beslissing, want ik heb me altijd met veel enthousiasme ingezet en ik heb het volste vertrouwen in de richting die de club uitgaat. Ik heb twee teams die me na aan het hart liggen: Anderlecht en mijn gezin.”

Boeckx kiest voor zijn gezin, maar blijft wel analist bij Eleven Sports. “Mijn gezin heeft me nu iets meer nodig. Ik wil de club bedanken voor de kansen die ze me hebben gegeven en ik zal altijd blijven supporteren voor RSC Anderlecht.”

Naar verluidt neemt Van Crombrugge tot het einde van het seizoen het stokje over. Hij blijft ook tweede doelman bij Anderlecht. Ook Silvio Proto werd genoemd. Op 1 april weet je nooit, maar paars-wit lijkt het nieuws te bevestigen: 'De club is al in gesprek met zijn opvolger, die nog dit seizoen zal overnemen en waar binnenkort over zal worden gecommuniceerd. In de tussentijd is er een tijdelijke, interne oplossing gevonden om de training en begeleiding van de doelmannen te verzekeren', staat te lezen op de webstek van Anderlecht.