Kompany blijft gefocust: “Ze hebben mij de cijfers moeten influisteren”

Kompany blijft gefocust: “Ze hebben mij de cijfers moeten influisteren”

01-04-2023 16:26
2

Vincent Kompany speelde met Burnley 0-0 gelijk tegen Sunderland. De ex-Anderlecht-coach staat nog altijd ruim aan kop in de Championship en kan op 10 april al de title verzekeren.

Dan staat een duel met dichtste achtervolger Sheffield United op het programma. Een speciale wedstrijd op zijn 37e verjaardag, maar Kompany blijft gefocust. “Eerlijk, ik weet niet waar we mathematisch staan”, citeert Het Laatste Nieuws Kompany.

Kompany denkt enkel aan resultaten halen met Burnley. “Als ik een inspanning zou leveren, zou ik het wel weten, maar je zit in een bubbel wanneer je een coach bent. Vorige zondag wijzigde de klok een uur en het was vrijdag voor ik het besefte. Zo is het echt gegaan. Je focust op wat je een voordeel geeft in de volgende wedstrijd.”

De focus ligt hoog. “Men heeft mij, echt waar, de cijfers moeten influisteren. Ik hoorde voor de wedstrijd dat we twee matchen moeten winnen om te promoveren. We hebben deze wedstrijd heel serieus aangepakt maar we wisten dat het lastig zou worden. Sunderland is een goeie ploeg en ergens is dit een prima punt voor ons. Maar we zijn er nog niet.”