Onana over kapiteinsband bij Rode Duivels: “Tedesco ziet me als leider”

Onana over kapiteinsband bij Rode Duivels: “Tedesco ziet me als leider”

01-04-2023 12:48

Amadou Onana won afgelopen jaar ongetwijfeld veel harten bij de Belgische voetballiefhebber. Ondertussen lijkt Onana een belangrijke pion te worden in de ploeg van Domenico Tedesco en de Rode Duivels. Onana eindigde de partij tegen Duitsland zelf met de kapiteinsband aan. 

Aangezien ervaren rotten als Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku, … niet meer op het veld stonden, was het misschien wel een logische keuze, maar toch… Het geeft wel een beeld van het belang van Onana binnen de ploeg. In een interview met RTBF geeft Onana zijn kijk op de zaak. 

“Ik wist dat het kon gebeuren," klinkt het bij Onana. “En dat ik deel uitmaakte van de leidersgroep: de coach had dat voor de groep gezegd”, getuigt de nummer zes. Maar toen hij De Bruyne het veld zag verlaten en uiteindelijk ook de armband zijn kant op zag komen, was hij volledig gefocust op de wedstrijd en daarom een beetje verrast. 

“Het was een gebaar dat me raakte. Een moment van trots. Als 21-jarige is dat bijzonder, vooral omdat ik negen maanden geleden nog niet bekend was bij de Devils, en elders ook niet veel meer.”