Kompany over Guardiola: “Zijn schaakbenarding van voetbal past bij me”

Kompany over Guardiola: “Zijn schaakbenarding van voetbal past bij me”

1 april - 11:59
2

Vincent Kompany doet het schitterend bij Burnley FC. De voormalige T1 van RSC Anderlecht werd eerder al door Pep Guardiola genoemd als toekomstige keuzeheer bij Manchester City. In een interview met SkySports had de voormalige kapitein van City een aantal lovende woorden over voor Guardiola. 

Het was een mooi huwelijk, Kompany en Guardiola leken elkaar goed te begrijpen bij City. De coach van Burnley vertelt over de voetbalfilosofie die Guardiola aan zijn spelers meegaf. "Hij vond een taal voor voetbal die ik begreep en van daaruit kon ik mijn eigen verhaal gaan schrijven. Hij maakte het voetbal objectiever dan het ooit voor mij was geweest”, begint Kompany. 

“Dat betekent dat als je de juiste ruimtes hebt, als je de juiste ruimtes controleert, als je de juiste hoeken maakt, als je de juiste gebieden aanvalt, dat je een grotere kans hebt om ten eerste je tegenstanders pijn te doen en ten tweede de krachten van je tegenstanders te verspreiden.”

Het was een manier van spelen die Kompany duidelijk lag. "Die schaakbenadering paste bij mijn manier van denken, maar dat had ik nooit eerder gehad”, getuigt de voormalige Anderlecht-man. “Ik had geweldige coaches en managers die me vroeger veel dingen leerden, maar niet de strategische kant van het spel”, gaat Kompany verder. “Ik denk dat de meeste spelers het snappen, dat is de kracht ervan. Als je het eenmaal hebt meegemaakt, is het moeilijk om op een andere manier te denken.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie