Vertonghen vindt De Bruyne logische aanvoerder: Langer international zijn dan ik

Vertonghen vindt De Bruyne logische aanvoerder: "Langer international zijn dan ik"

1 april - 11:18
4

Domenico Tedesco heeft zijn intrede als Belgisch bondscoach niet gemist. Onder zijn bewind boekten de Rode Duivels meteen een belangrijke zege met het oog op Euro 2024 (0-3-winst in Zweden), wervelden ze voorbij Duitsland in de eerste helft (2-3) én mag Kevin De Bruyne zich de nieuwe aanvoerder noemen. Jan Vertonghen heeft enkel begrip voor die keuze.

In principe zou de Anderlecht-verdediger zelf nochtans ook een erg te verdedigen optie zijn. Vertonghen is recordinternational, heeft nog wat meer jaren op de teller staan dan De Bruyne (35 tegenover 31) en straalt in moeilijke momenten misschien wat meer positiviteit uit. Zelf heeft hij er echter geen enkel probleem mee dat KDB zich nu kapitein mag noemen. "Kevin sprak vooraf met mij over de aanvoerdersband - zeer vriendelijk - maar het is logisch dat hij die kreeg", doet Vertonghen uit de doeken bij Het Nieuwsblad.

Vertonghen ziet daar twee goede redenen voor. "Als je als bondscoach De Bruyne mee hebt in je verhaal, dan sla je al een grote slag. Als Kev draait, dan draait de ploeg al voor 99 procent", strooit hij met complimenten naar de spelverdeler. Bovendien speelt ook de tijd in het voordeel van De Bruyne. "Hij zal ook nog langer international zijn dan ik."

Na het afscheid of de niet-selectie van onder meer Toby Alderweireld, Eden Hazard, Dries Mertens en Axel Witsel was het de afgelopen twee weken wel even zoeken voor Vertonghen. "Normaal weet ik waar iedereen zit bij het eten en met wie ik moet kaarten, maar nu waren Mertens, Hans Van­aken en Thorgan ­Hazard er niet", lacht hij. "Ik zal Onana nog moeten ­leren kaarten, maar dan wil ik hem niet tegen het lijf lopen als hij verliest."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie