Uitkijken naar speeldag 31: Duivelse prikkel moet Genk herbronnen, Seraing vreest

Uitkijken naar speeldag 31: Duivelse prikkel moet Genk herbronnen, Seraing vreest

1 april - 11:00 Laatste update: 16:00
3

Nog vier hordes om te nemen en dan kennen de achttien clubs uit de Jupiler Pro League hun (eerste) lot. De laatste rechte lijn van het reguliere seizoen is met andere woorden volledig ingezet. Zowel boven- als onderaan stijgt de spanning naar ongekende hoogtes. Aan VoetbalPrimeur.be de lastige taak om vijf sleutelpunten uit het weekend te voorspellen. 

Duivelse prikkel
Onze vooruitblik starten we met een terugblik naar dat geweldige eerste half uur van de Rode Duivels in Köln. Onder Domenico Tedesco staat de 'nieuwe generatie' te popelen om hun voorgangers (minstens) te evenaren. Vooral bij KRC Genk leefde veel ongenoegen. De koploper oordeelde dat de kersverse bondscoach de nationale competitie laatdunkend behandelde, vooral door met name Bryan Heynen en Mike Trésor links te laten liggen. De afgelopen dagen deinsde Dimitri de Condé er niet voor terug om die woorden te herhalen. Aan het Genk-duo en andere kandidaten, zoals een Maxim De Cuyper of Arthur Vermeeren, om zich met de Play-Offs in aantocht nog harder te onderscheiden.

Genks kantelpunt?
Nu we toch in de mijnstad zijn aanbeland: na alle heisa en commotie van de voorbije weken leeft Genk niet bepaald ontspannen toe richting de eindstrijd. Sinds januari heeft de lijstaanvoerder flink van haar pluimen gelaten, waardoor de voorsprong op Union Saint-Gilloise en Royal Antwerp FC als sneeuw voor de zon wegsmelt. Na drie opeenvolgende matchen zonder zege is er tegen OH Leuven slechts één weg om te nemen: winst! Anders zal de twijfel en nervositeit enkel toenemen, ook al is daar volgens Wouter Vrancken geen sprake van.

Mechelse scherprechter, deel 1
Voor KV Mechelen staat er op de laatste vier speeldagen niet al te veel meer op het spel, of het moet uiteraard de voorbereiding op die levensbelangrijke bekerfinale met Antwerp zijn. Toch ligt er Steven Defour en co nog een aantrekkelijke uitdaging in het verschiet, namelijk scherprechter spelen voor het vierde ticket voor de Champions' Play-Off. Deze zondag krijgt KV Club Brugge over de vloer, twee weken later is het de beurt aan KAA Gent. Deelt KV één van beide haantjes de genadeslag toe?

Incasseer, sta op 'n ga deu
Net nu Gent het momentum volledig te pakken leek te hebben, duikt daar een nieuwe hinderpaal op. Sterkhouder Michael Ngadeu kon immers niet weerstaan aan de lokroep van de Chinese dollars. Voor Hein Vanhaezebrouck komt het vertrek van zijn ervaren verdediger als een harde klap. Naar goede/slechte (schrap zelf wat niet past) gewoonte deelde de trainer en passant een sneer uit naar zijn bestuur, dat over onvoldoende financiële slagkracht zou beschikken. Hoe dan ook zal Vanhaezebrouck oplossingen moeten zoeken, want de JPL dendert ongenadig verder.

Kroniek van een aangekondigd adieu
Zowat overal in de rangschikking kan het nog alle kanten uit in april, maar bij RFC Seraing is het waakvlammetje toch écht bijna uitgedoofd. Enkel een ongekend mirakel kan de Luikenaars nog op het hoogste niveau houden. Straffer nog, de kans is bestaande dat het doek dit weekend definitief valt. Als Seraing zelf verliest van Gent, kan KAS Eupen de rode lantaarn uit de JPL duwen. Dan moeten De Panda's wel de drie punten pakken tegen RSC Anderlecht. Ontspint zich een ander scenario, hoeft de vlag niet uit in de Luikse voorstad. Dan zal dat simpelweg niet meer dan uitstel van executie betekenen ...

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie