Vormer kon Zulte Waregem niet aan stunt helpen: Je zag wel zijn impact

Vormer kon Zulte Waregem niet aan stunt helpen: "Je zag wel zijn impact"

1 april - 10:46
1

SV Zulte Waregem knokte lange tijd om een onverhoopte puntje over te houden aan de komst van Royal Antwerp FC, maar Toby Alderweireld diende de thuisploeg uiteindelijk een zoveelste klap toe: 0-2. Met nog drie speeldagen voor de boeg wordt operatie-redding zo nóg wat lastiger. Ook Frederik D'Hollander beseft dat de kaarten ongunstig liggen.

In de degradatiestrijd kan het op mentaal vlak bijzonder zwaar worden. "In onze situatie was een puntje goud waard geweest en dus was het ongelooflijk balen om vijf minuten voor affluiten uiteindelijk het hoofd te moeten buigen", geeft de hoofdcoach van Zulte Waregem aan bij Het Laatste Nieuws. Antwerp kreeg voldoende kansen aan de Gaverbeek, maar het slot van de deur halen lukte pas in de laatste tien minuten, nadat Alderweireld een vrije schop binnenknikte. Dat Zulte Waregem zich op een stilstaande fase liet verrassen, was extra zuur voor D'Hollander.

In het spelbeeld waren de bezoekers de bovenliggende partij. "Dat wij in grote delen van de wedstrijd onder lagen, was geen verrassing. De klassering liegt niet", verduidelijkt D'Hollander. In zulke gevallen heb je een portie geluk nodig om iets te rapen. "Dat hadden wij alweer niet", klinkt het treurig bij de T1.

Lichtpuntje in donkere tijden is dat Ruud Vormer de strijd weer kan aangaan. Na zijn sleutelbeenbreuk was de Nederlandse winteraanwinst een zestal weken uit roulatie, maar nu rekent D'Hollander weer volop op hem. Tegen Antwerp maakte Vormer de wedstrijd meteen vol. "Toen de artsen het licht op groen zetten, heb ik geen seconde getwijfeld om Ruud aan de aftrap te brengen. Je zag ook hoe groot zijn impact op ons team was", verdedigt D'Hollander zijn keuze.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie