Momentum lijkt voorbij: Een topclub, daar geloof ik niet meer in voor Lang

Momentum lijkt voorbij: "Een topclub, daar geloof ik niet meer in voor Lang"

1 april - 10:32 Laatste update: 10:43
20

Na een ongelukkige heenronde heeft Noa Lang zijn neus weer aan het venster gestoken bij Club Brugge. Ondanks zijn betere periode geraakt de titelverdediger echter bijzonder moeilijk uit het dal geklauterd. Volgens Francky Van der Elst ligt dat net deels ook aan Lang. "Een topclub, daar geloof ik niet meer in."

Hoewel Lang zich weer goed voelt aan de bal, heeft Van der Elst enkele opmerkingen over zijn spel. Ten eerste zit er te weinig efficiëntie in, klinkt het. Lang scoorde tot dusver vijf keer in de Jupiler Pro League en deelde drie assists uit. "En geen goals in de Champions League", voegt Van der Elst er nog fijntjes aan toe bij Het Nieuwsblad. "Dat zal hem pijn doen, denk ik."

Uiteraard ligt de oorzaak niet enkel bij Lang zelf. "Collectief én individueel is Club Brugge veel minder", beseft de analist. Niettemin moet de Nederlander ook eens in de spiegel kijken. "Lang komt veel te weinig in scoringspositie in en rond de zestien", vindt Van der Elst. "Hij haalt de bal te laag op en maakt te veel acties in de breedte."

Ergens spreekt daaruit hoe graag Lang het spelletje speelt. De technicus heeft de bal liefst van al in de voet. "Maar dat gaat ten koste van zijn rendement", oordeelt Van der Elst. De oplossing ligt dan ook voor de hand. "Meer diepte zoeken als hij de bal heeft, zou al een goed begin zijn. En zelf de diepte zoeken zonder bal is óók belangrijk."

Momentum is voorbij
Nog niet zo lang geleden werd Lang nog het hof gemaakt door enkele Premier-League-clubs en AC Milan, bijvoorbeeld. Toen leek een overstap naar de Europese top slechts een kwestie van tijd. Intussen is er veel veranderd, meent Van der Elst. "Een topclub, daar geloof ik niet meer in voor Lang." Daarvoor verwijst hij onder meer naar zijn martkwaarde, die van 25 miljoen euro gedaald is naar 15 miljoen. "Hij is geen international meer, en speelt nu niet het seizoen om te zeggen: 'Ik wil naar een ploeg die top zes speelt in een topcompetitie'. Of ja, híj zou dat misschien wel zeggen, ja", lacht Van der Elst.

Hoewel Lang op het vlak van inzet niets te verwijten valt, komt hij nog geregeld in de aandacht vanwege zijn gedrag. Niet iedereen kan daar even goed mee om. "Het hoort bij hoe hij is, wat ongecontroleerd soms, in zijn reacties, zijn maniertjes . Ook dat vingertje op de mond …", somt Van der Elst op. Het is echter geen mogelijkheid om hem dat af te leren. "Als je hem zulke dingen niet toelaat, ga je niet de beste Lang krijgen, denk ik."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie