Uitgerekend herstelde Alderweireld doet Janssen vergeten: Nog nooit gebeurd

Uitgerekend herstelde Alderweireld doet Janssen vergeten: "Nog nooit gebeurd"

1 april - 10:16
1

Ook tegen SV Zulte Waregem leek Royal Antwerp FC de vloek van de afwezige Vincent Janssen niet van zich af te kunnen schudden. Lange tijd stapelde het de gemiste kansen op aan de Gaverbeek, tot Toby Alderweireld in de laatste tien minuten de buit binnenhaalde met twee treffers: 0-2. Meteen een unicum voor de ervaren mandekker.

In de slotfase tegen Zulte Waregem verloste Alderweireld zijn Antwerp door eerst een vrije trap van Calvin Stengs te verlengen en vervolgens een strafschop om te zetten. Zo beleeft de Antwerpenaar op zijn 34e nog een persoonlijke primeur: nooit eerder scoorde hij immers twee keer in dezelfde wedstrijd. "Dit is nog nooit gebeurd, inderdaad. Ik ben gewoon blij dat ik de ploeg heb kunnen helpen", blijft Alderweireld er bescheiden onder bij Sporza.

Toch zat de gewezen Rode Duivel nog ergens mee gewrongen na afloop van de partij. In de eerste helft had Alderweireld namelijk óók al raak getroffen, maar die kopbal werd afgekeurd voor vermeend hinderlijk buitenspel van ploegmaat Michel-Ange Balikwisha. Een onterechte beslissing, klinkt het in het Antwerp-kamp. "Normaal waren het drie goals en kreeg ik de wedstrijdbal mee naar huis", laat Alderweireld toch nog wat ontgoocheling doorsijpelen.

Maar goed, dankzij de 0-2-overwinning in Waregem kan Antwerp het vervolg van het weekend vanuit de luie zetel aanschouwen. Virtueel bedraagt de achterstand op koploper KRC Genk nog maar vijf punten. Dat The Great Old een resem doelkansen opnieuw onbenut liet, stemt echter wel tot nadenken. Gelukkig voor hen is topschutter Janssen normaal gezien vanaf volgend weekend weer beschikbaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie