'Proto kandidaat nieuwe keeperstrainer bij Anderlecht te worden na vertrek Boeckx'

'Proto kandidaat nieuwe keeperstrainer bij Anderlecht te worden na vertrek Boeckx'

1 april - 10:00 Laatste update: 10:13
2

RSC Anderlecht moet op zoek naar een nieuwe keeperstrainer. Vrijdag maakte Frank Boeckx, die die taak momenteel op zich neemt, namelijk bekend dat hij ermee kapt. De naam van Silvio Proto circuleert als mogelijke opvolger.

Het nakende vertrek van Boeckx kwam eigenlijk geheel uit de lucht gevallen. De gewezen doelman van onder meer Royal Antwerp FC, KAA Gent en Anderlecht zelf kan om privé-redenen echter niet verder doen. Deze zondag zit hij tegen KAS Eupen nog een laatste keer op de bank. Anderlecht beschikt dus niet over al te veel tijd om een opvolger aan te stellen.

Enkele namen liggen al op tafel, onder wie die van Proto, meldt Het Nieuwsblad. Met bijna 300 wedstrijden op de teller in het doel van paars-wit kent onze landgenoot uiteraard het klappen van de zweep. Proto pakte bij Anderlecht zes landstitels, twee bekers en werd drie keer uitgeroepen tot 'Doelman van het Jaar'. Met die adelbrieven zou hij een geschikte kandidaat lijken om toptalent Bart Verbruggen verder te begeleiden.

Ervaring als keeperstrainer bij een club heeft de 39-jarige Proto evenwel nog niet. Momenteel leidt hij zijn eigen doelmannenschool. In een eerder interview uit februari liet Proto alvast verstaan dat hij op een dag graag zou terugkeren in het Astridpark. Misschien is dat moment nu wel aangebroken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie