Vormer realistisch na domper tegen Antwerp: “Wordt nu wel heel moeilijk voor ons”

Vormer realistisch na domper tegen Antwerp: “Wordt nu wel heel moeilijk voor ons”

31-03-2023 23:33
7

SV Zulte Waregem verloor vrijdagavond met 0-2 van Royal Antwerp FC. Essevee zit in zware nood in de Jupiler Pro League, de ploeg staat op een zeventiende plaats met nog maar drie wedstrijden te spelen. Ruud Vormer reageert op de zware situatie van Zulte Waregem.

Vormer zat er goed doorheen na de wedstrijd tegen Antwerp, en sprak weinig hoopvolle woorden namens Essevee. “We probeerden echt wel nog een stunt te realiseren, zoals die 3-0-zege van Oostende tegen Club Brugge”, citeert Het Nieuwsblad de middenvelder van Zulte Waregem.

Vormer toont zich realistisch na de wedstrijd en weet ook dat Zulte Waregem nog maar weinig kansen heeft om te overleven in de Jupiler Pro League, toch houdt Vormer wel hoop. “We moeten eerlijk zijn, het wordt nu wel heel moeilijk voor ons. Anderzijds moeten we er blijven in geloven en hopen dat Eupen zondag niet wint van Anderlecht”, vertelt Vormer.

Wil Zulte Waregem nog een kans houden om de degradatiezone te verlaten dan moet nummer vijftien KAS Eupen in ieder geval niet verder uitlopen. De ploeg heeft drie punten meer en een wedstrijd minder gespeeld. Eupen speelt dit weekend tegen Anderlecht. “Supporteren voor paars-wit? Dat hoor je me nu ook niet zeggen, hoor”, besluit Vormer met een kleine lach.