Alderweireld de redder voor Antwerp in slotfase tegen Zulte Waregem

31-03-2023 22:41 Laatste update: 23:02
16

Toby Alderweireld kopte laat in de wedstrijd de verlossende 0-1 binnen voor Royal Antwerp FC tegen SV Zulte Waregem. Vervolgens schoott de oud-Rode Duivel ook nog een penalty binnen waardoor Antwerp met 0-2 won en met drie punten naar huis gaat.

Zulte Waregem ontving Royal Antwerp FC in de Jupiler Pro League. Beide ploegen hebben nog heel veel om te spelen, waar Essevee hongerig op zoek is naar punten voor lijfsbehoud, doet Antwerp mee om het kampioenschap. Ruud Vormer kreeg voor het eerst een basisplek na zijn blessure en Gano ontbrak bij Essevee in verband met ziekte.

De wedstrijd tussen SV Zulte Waregem en Royal Antwerp FC is gespeeld op een doorweekte grasmat. De bal kon niet altijd even strak doorrollen door het erg natte veld, en de hevige wind speelde ook een rol.

In de beginfase was het vooral Antwerp wat op zoek was naar een doelpunt en kwam de ploeg van hoofdtrainer Mark van Bommel via Michel Ange Balikwisha erg dichtbij. Na een kwartier spelen was het doelman Louis Bostyn die knap redde op een inzet van Muja. De actie resulteerde in een hoekschop die binnen werd geknikt door Alderweireld. Antwerp was het doelpunt al aan het vieren, maar de VAR cancelled het doelpunt omdat Balikwisha hinderlijk buitenspel zou staan.

Antwerp speelde dominant en dat was in de lijn der verwachting, in de 25e minuut kwam Essevee voor het eerst in de buurt van het doel van Butez. Fadera schoot de bal in de benedenhoek maar Butez bracht redding voor Antwerp. Drie minuten later verscheen Essevee weer gevaarlijk voor het doel, Ndour werd gevloerd en Zulte Waregem schreeuwde om een strafschop, maar de thuisploeg kreeg hem niet.

De dominantie van Antwerp was vooral terug te zien in het balbezit, maar qua kansen deed Zulte Waregem niet onder voor Antwerp. In de 37e minuut was Zulte Waregem weer gevaarlijk via een hoekschop van Vormer. De middenvelder vond Derijck en die kopte van dichtbij in de handen van Butez. Nog geen minuut later bracht Derijck redding aan de andere kant door doelman Bostyn te helpen.

Net voor het rustsignaal was het Stengs die nog gevaarlijk kon worden voor Antwerp, de Nederlandse buitenspeler kreeg de bal voor de voeten en haalde vrij voor het doel uit, de bal vloog net over en naast het doel.

De tweede helft werd afgetrapt en binnen vijf minuten was het Essevee die als eerste gevaarlijk werd via Vossen. De Spits van Zulte Waregem testte Butez maar die zat er met zijn been goed tussen. 10 minuten later was het Antwerp wat gevaarlijk werd via Stengs, de buitenspeler speelde zichzelf knap vrij maar schoot vervolgens tegen het blok van verdediger Derijck aan.

In de 60e minuut was het opnieuw Antwerp dat nadrukkelijk op zoek ging naar het eerste doelpunt, Kerk dribbelde door de verdediging maar stuitte op doelman Bostyn. Op deze manier lieten beide doelmannen een ijzersterke wedstrijd zien. 5 minuten later was Essevee de ploeg die via linksbuiten Fadera een penalty verlangde. De scheidsrechter wilde hier niets van weten en ook de VAR greep niet in.

In de 75e minuut was het weer de spits van Zulte Waregem die dicht bij een doelpunt was. Vossen werd nog net op tijd afgestopt door Scott die er op het laatste moment een corner van kon maken. Nog geen vijf minuten later was Balikwisha erg dichtbij, maar weer wist de doelman van Essevee zich te onderscheiden en zijn doel schoon te houden.

In de 85e minuut was het dan zo ver, Alderweireld, de oud-Rode Duivel en kapitein van Antwerp, verlostte zijn ploeg door de bal tegen de touwen aan te knikken. Alderweireld hield het niet bij deze treffer, de aanvoerder gooide de wedstrijd op slot door in de 89e  minuut nog een penalty binnen te schieten.

Antwerp doet op deze manier hele goede zaken in de Jupiler Pro League, waar SV Zulte Waregem nu weer verder de problemen ingedrukt is.