Preses Tenerife praat over transfer Dauda: “Jaarlijkse betalingen aan Anderlecht”

Preses Tenerife praat over transfer Dauda: “Jaarlijkse betalingen aan Anderlecht”

31 maart - 19:19 Laatste update: 23 mei - 17:27
8

RSC Anderlecht heeft een oplossing gevonden voor Mohammed Dauda, die na een uitleenbeurt definitief de stap richting Tenerife CD zet. De Spaanse club haalt de aanvaller in huis, wat Anderlecht ook nog flink wat geld kan opleveren.

Eerder deze week maakte men bij Tenerife, de club die Dauda huurt van Anderlecht, nog bekend dat men de aankoopoptie in het huurcontract van Dauda zal lichten. Het neemt de Ghanese aanvaller definitief over van paars-wit en heeft daar naar verluidt ook flink wat geld voor over.

Bij het lokale El Dia valt namelijk te lezen dat Tenerife maar liefst drie miljoen euro zal betalen voor Dauda. Een serieuze opsteker voor Anderlecht, waar Dauda zich nooit helemaal wist door te zetten.

Ook bij Tenerife kende Dauda een seizoen met ups en downs en was de spits na 22 partijen voorlopig goed voor twee doelpunten en vier assists. Toch is de Spaanse club helemaal overtuigd en neemt het de 25-jarige aanvaller definitief over van Anderlecht.

Update: Tenerife-voorzitter laat zich op de webstek van de club uit over de transfer van Mo Dauda. Zoals eerder bekend zal hij definitief worden overgenomen van Anderlecht. “Hij is eigendom van Tenerife. Er zijn jaarlijkse betalingen aan Anderlecht die per seizoen betaald worden. Hij heeft voor drie seizoenen getekend."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s