Dost (ex-Club Brugge) uit onvrede: 'Gevoel dat er lacherig over me werd gedaan'

Dost (ex-Club Brugge) uit onvrede: 'Gevoel dat er lacherig over me werd gedaan'

31 maart - 15:12
3

Bas Dost (ex-Club Brugge) zette in 2018 een punt achter zijn interlandloopbaan en heeft daar nooit spijt van gehad. De FC Utrecht-spits had niet het gevoel dat hij door de bondscoaches op waarde werd geschat.

Dost ging Luuk de Jong en Vincent Janssen (Antwerp), die onlangs ook stopten als international, voor. In gesprek met het Nederlandse Algemeen Dagblad vertelt hij geen spijt te hebben van dat besluit. "Nee, nooit", is hij stellig. "Kijk, ik snap heel goed dat Rafael van der Vaart zegt dat je als voetballer nooit moet bedanken voor Oranje. Zo dacht ik zelf ook altijd. Toen ik het mijn broer vertelde, vond hij het ook onbegrijpelijk. Alleen: er kan een moment ontstaan dat je je niet meer gelukkig voelt. Dat had ik bij het Nederlands elftal."

"Ik miste een stuk respect, had het gevoel dat er lacherig over me werd gedaan", vervolgt Dost, die niet doelt op zijn voormalig ploeggenoten bij het Nederlands elftal. "Hoewel ik in die tijd topscorer van Sporting was, kreeg ik steeds het idee dat die prestatie door bondscoaches niet op waarde werd geschat. Zo van: ach ja, het is maar Sporting. Dat vrat aan me. Ik merkte dat er niet echt een plan met me was."

Dost, die naar eigen zeggen genoegen had genomen met een vaste rol als pinchhitter, bracht toenmalig bondscoach Ronald Koeman het nieuws. "Als ik tijdens dat telefoongesprek alsnog het gevoel had gekregen dat Koeman me per se had willen houden, was ik misschien nog gaan twijfelen. Maar dat was niet het geval", zegt hij. "En ergens was dat ook wel een bevestiging van wat ik al dacht, dat de keuze die ik ging maken de juiste was."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie