Man Utd heeft weinig hoopvol nieuws voor Van de Beek: 'Totaal teruggeworpen'

Man Utd heeft weinig hoopvol nieuws voor Van de Beek: 'Totaal teruggeworpen'

31-03-2023 09:14 Laatste update: 09:27
1

Donny van de Beek is op de weg terug na een zware knieblessure. Manchester United-manager Erik ten Hag laat zich in gesprek met Viaplay uit over het perspectief van de ex-Ajacied, die voorzichtig weer wat oefeningen doet in de gym.

Van de Beek raakte op 3 januari geblesseerd in het duel met Bournemouth, nadat hij in botsing kwam met Marcos Senesi. De 25-jarige middenvelder moet zich daardoor op de start van het nieuwe seizoen richten. Het is evenwel de vraag hoeveel toekomst hij nog heeft bij Manchester United. De woorden van Erik ten Hag lijken in ieder geval niet veel goeds te beloven.

"Hij moet eerst terugkomen", stelt Ten Hag, die concludeert dat Van de Beek 'op een voor hem heel slecht moment' wegviel. "Hij heeft moeilijke jaren hier gehad. Dan komt er een manager die hem probeert te integreren in de ploeg. Hij was op de goede weg, maar deze blessure heeft hem totaal teruggeworpen. Vervolgens ontwikkelt het team zich door. We moeten na het seizoen goed evalueren hoe we dan met elkaar verder gaan." Van de Beek ligt nog tot medio 2025 vast op Old Trafford. Hij kwam in de zomer van 2020 voor 39 miljoen euro over van Ajax.

Ten Hag verwacht wel weer spoedig over Christian Eriksen te kunnen beschikken. De Deense spelmaker viel eind januari uit in het FA Cup-duel met Reading. "Hij is echt op de goede weg. Hij had natuurlijk een fantastisch seizoen voor die horrortackle. Een heel vervelende blessure, maar hij was ontzettend belangrijk voor deze ploeg. Met zijn passing, zijn positiespel, de laatste pass die hij als geen ander kan geven."

"Het is ontzettend vervelend als je zo'n speler moet missen", vervolgt de Nederlandse manager. "Hij heeft zoveel impact op het spel. We zijn bijzonder blij dat hij heel dicht tegen een rentree aanzit. Ik verwacht hem misschien niet aanstaande zondag terug, maar wel in de komende veertien dagen à drie weken."