'Ajax moet na annuleren Ward snel schakelen voor nieuwe TD, Mislintat kandidaat'

'Ajax moet na annuleren Ward snel schakelen voor nieuwe TD, Mislintat kandidaat'

31 maart - 08:40

Julian Ward wordt niet de opvolger van Marc Overmars bij Ajax. De 41-jarige Engelsman heeft de stekker uit een deal getrokken, meldt De Telegraaf. De Amsterdammers schakelen razendsnel en gaan nu voor Sven Mislintat (50).

Volgens de ochtendkrant dacht Ajax zo goed als beet te hebben bij Ward, maar de gesprekken met de technisch directeur van Liverpool verliepen 'desastreus'. Het is niet duidelijk waarom hij precies is afgehaakt na de onderhandelingen met Edwin van der Sar, maar in de omgeving van de Brit wordt beweerd dat hij teleurgesteld is in de daadkracht van Ajax.

Het is een forse tegenvaller voor de nummer twee van de Eredivisie, dat met spoed doorschakelt naar een nieuwe kandidaat. Mislintat lijkt nu de beoogde technisch directeur in de Johan Cruijff Arena. Hij vertolkte die rol tot een jaar geleden bij VfB Stuttgart. Eerder was hij hoofdscout bij Borussia Dortmund en werkte hij ook in de scouting van Arsenal. The Gunners zagen er later van af om hem te promoveren tot td.

De Duitser heeft daarmee slechts beperkt ervaring als technische beleidsbepaler. Zijn periode bij Stuttgart was bovendien geen onverdeeld succes. Toch heeft hij inmiddels een aanbieding ontvangen van Ajax, dat haast lijkt te willen maken. Er zou zelfs een tweede Duitser als alternatief in beeld zijn.

Ondertussen hoopt Ajax op 1 april het contract van technisch manager Gerry Hamstra te ontbinden. Klaas-Jan Huntelaar moet wel gaan samenwerken met de nieuwe technische baas en hij wordt voorlopig verantwoordelijk voor de scouting.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie