Deschamps sleept journalist voor de rechter: 'Dit is ontoelaatbaar'

Deschamps sleept journalist voor de rechter: 'Dit is ontoelaatbaar'

30-03-2023 20:17

Didier Deschamps heeft een rechtszaak aangespannen tegen een journalist van RMC Sport. De Franse bondscoach werd bestempeld als leugenaar en is daar duidelijk niet van gediend.

In januari werd bekend dat Deschamps zijn contract als bondscoach van Frankrijk verlengde. RMC Sport-journalist Daniel Riolo leek daar minder blij mee te zijn. Hij haalde onder meer de rel rond Karim Benzema aan. Deschamps zegt dat de spits zelf niet wilde terugkeren naar het WK in Qatar om de finale te spelen, terwijl Benzema beweert dat hij nooit wat hoorde van de oefenmeester. "Deschamps heeft van A tot Z tegen ons gelogen, maar liegen kan hij perfect", zei Riolo daarover.

Nu slaat Deschamps dus terug. Hij heeft in Parijs een rechtszaak aangespannen, meldt Le Parisien. Het heeft er alle schijn van dat Deschamps de journalist aanklaagt voor laster en smaad, al wordt dat niet zwart op wit bevestigd. "Didier Deschamps heeft geen probleem met kritiek, zelfs als het hard is, maar hier worden zijn betrouwbaarheid en eerlijkheid in twijfel getrokken", zegt de advocaat van de coach. "Meneer Riolo zei dat Deschamps een manipulator en leugenaar is, dit is ontoelaatbaar."