'Amateuristische toestanden bij Union, dat heb ik nog nooit meegemaakt'

'Amateuristische toestanden bij Union, dat heb ik nog nooit meegemaakt'

31-03-2023 17:47
10

Union SG haalde afgelopen zomer José Rodriguez in huis en had grote verwachtingen over de ex-speler van Real Madrid. De Spanjaard wist echter niet door te breken bij de Brusselaars en beleefde er ook geen al te beste tijd. Na zijn vertrek haalt hij nu stevig uit naar Union.

Rodriguez kreeg amper speelminuten bij Union, maar vond dat hij er nochtans meer verdiende. Uiteindelijk werd de middenvelder zelf naar de B-kern gestuurd. Na zijn vertrek heeft hij amper en goed woord te vertellen over de club. "Dat waren amateuristische toestanden, waarvan ik de Belgische bond op de hoogte heb gesteld", zegt Rodriguez bij La Dernière Heure.

"Het leek op de de twintigste divisie", gaat Rodriguez verder. "Er was geen fysio. We moesten om 10u aanwezig zijn om te trainen, maar we begonnen pas om 11u. De infrastructuur was verschrikkelijk. Er was niet altijd warm water, er waren geen handdoeken en we wisten niet welke spelers er aanwezig gingen zijn omdat er jongeren waren die op school zaten en te laat kwamen. Die omstandigheden maakte ik nooit mee in mijn carrière", geeft Rodriguez aan.

Volgens de Spanjaard was de keuze om naar Union te trekken dat ook de slechtste beslissing uit zijn carrière. Beide partijen besloten recent dan ook om in onderling overleg uit elkaar te gaan. Uiteindelijk kwam de 28-jarige Rodriguez dertien keer uit voor Union, waarin hij goed was voor één assist.