Man United-verdediger lacht nu om gigantische boete: 'Maar toen deed het pijn'

Man United-verdediger lacht nu om gigantische boete: 'Maar toen deed het pijn'

30-03-2023 18:46
1

Marcos Rojo bewaart mooie herinneringen aan zijn samenwerking met Louis van Gaal bij Manchester United. De 33-jarige Argentijn, nu actief voor Boca Juniors, kreeg in 2015 een gigantische boete van zijn toenmalig manager.

United was op trainingskamp in de Verenigde Staten en Rojo mocht door de finale van de Copa América met Argentinië later aansluiten. Toen hij zich bij de selectie van Van Gaal wilde voegen, werd hij op het vliegveld geweigerd. "Ik kon niet gaan, omdat ik nog dingen met mijn paspoort en visa moest regelen. Ik kreeg een vreselijke boete van 300.000 pond (omgerekend ongeveer 340.000 euro, red.). Van Gaal was zo boos!", vertelt Rojo aan FourFourTwo.

"Ik kan er nu om lachen, maar toen deed het pijn", blikt de verdediger terug. "Het is angstaanjagend als je hem niet kent. Hij lijkt zo serieus, maar als je hem beter kent komt je erachter dat hij een heel zorgzame man is. Hij is streng maar rechtvaardig als je respectvol bent en doet wat hij vraagt. Ik ben hem erg dankbaar."

Rojo speelde tussen 2014 en 2021 voor United. Na het WK van Brazilië haalde Van Gaal hem naar Engeland. In totaal kwam Rojo tot 122 officiële wedstrijden voor The Mancunians, waarvan 54 onder Van Gaal.