Vertonghen praat over toekomst: 'Kans lijkt niet aanwezig dat ik terugkeer'

Vertonghen praat over toekomst: 'Kans lijkt niet aanwezig dat ik terugkeer'

30-03-2023 15:15
2

Jan Vertonghen (Anderlecht) verwacht dat hij als speler niet meer terugkeert bij Ajax. De stopper kreeg in zijn loopbaan verschillende kansen om weer naar Amsterdam te gaan, maar nu ziet hij dat Ajax naar spelers van een ander niveau kijkt.

Als Vertonghen te gast is in de podcast Football Is Life van oud-teamgenoten Daley Blind en Siem de Jong, krijgt hij de vraag of hij ooit nog terugkeert bij Ajax. "Het lijkt mij dat de kans niet aanwezig is dat ik als speler nog terugkeer", antwoordt de 35-jarige stopper. "Niet alleen qua leeftijd, maar ook qua kwaliteit. Ajax aast op een ander niveau dan mannen van 36. Het is niet realistisch."

In het verleden klopte Ajax wel een aantal keer aan bij Vertonghen. "De kans kwam wel een aantal keer, maar toen was het voor mij niet het juiste moment. Wij speelden een keer meer Tottenham tegen Juventus in de Champions League (aan het begin van 2018, red.) Daley (Blind, red.) was toen nog niet teruggekeerd bij Ajax, terwijl ik een berichtje van Overmars kreeg. Hij stelde me de vraag of ik zin had om terug te komen. Dat was toen alleen geen optie voor mij. Ik was 29 en Ajax had toen nog niet de lijn ingezet van de laatste jaren."