Van Polen naar België: Hoger aangeschreven bij buitenlandse clubs

Van Polen naar België: "Hoger aangeschreven bij buitenlandse clubs"

30-03-2023 14:12

Dit weekend hervat de Jupiler Pro League. KV Oostende heeft nog vier matchen om zich te handhaven in Eerste Klasse. Matej Rodin wil alvast zijn steentje bijdragen.

De 27-jarige Kroaat kwam in januari over van Cracovia. Ons land ziet hij niet als eindstation. "Net zoals elke voetballer mik ik zo hoog mogelijk. Daarom ben ik ook van de Poolse competitie naar de Belgische gekomen. In Polen speelde ik mee voor de Europese tickets en hier strijd ik tegen degradatie maar de Jupiler Pro League staat veel hoger aangeschreven bij de scouts uit de toplanden. Het is dus makkelijker om jezelf hier in de kijker te spelen", klinkt het op de website van KV Oostende.

Aan de kust worden het nog zware weken. Dat beseft ook Rodin. "Daarnaast hou ik wel van sportieve uitdagingen en een ploeg in eerste klasse houden is misschien wel even mooi als een Europees ticket afdwingen. Ik focus dus nog niet meteen op de toekomst maar wil vooral KVO in eerste klasse houden."

Hoe ziet de toekomst van Rodin eruit? "Ik heb nog een contract tot en met 2026 dus wie weet kunnen we dan volgend seizoen wel een nieuw verhaal starten en hoger mikken in het klassement? Maar eerst nog vier matchen knallen dus."

Programma KV Oostende
KV Oostende neemt het zaterdag thuis op tegen Standard. Dan maakt het de verplaatsing naar STVV. Op de voorlaatste speeldag speelt KVO thuis tegen Oud-Heverlee Leuven en op de slotspeeldag staat een verplaatsing naar KAA Gent op het programma.