Voorzitter had grote twijfels bij D'Haene (32): 'Dan zal het niet lukken'

Voorzitter had grote twijfels bij D'Haene (32): 'Dan zal het niet lukken'

30-03-2023 13:00 Laatste update: 13:03
1

Kristof D'Haene is bezig aan zijn laatste wedstrijden voor KV Kortrijk. D'Haene speelt al sinds 2015 voor de Kerels, al had toenmalig voorzitter Joseph Allijns geen hoge pet op van hem. 

Lorenzo Staelens ondervond dat toen hij kwam werken bij KV Kortrijk. "Ik weet nog goed dat toen Glen De Boeck en ik in Kortrijk voor het eerst samenzaten met het bestuur toenmalig voorzitter Joseph Allijns zei: 'Als je met D’haene gaat blijven spelen, zal het niet lukken om erin te blijven.' We maakten er onze vaste linksachter van en hij speelde zijn beste seizoen", getuigt Staelens bij Krant Van West-Vlaanderen.

Staelens heeft dan ook veel respect voor D'Haene. "Hij is een voorbeeld voor het Belgisch voetbal: iemand in wie in de jeugd nooit een topper werd gezien en die ondanks de handicap van zijn heup tot een van de beste linksachters van het land is uitgegroeid. Bij Cercle zei zijn vader mij al: 'Hopelijk kan hij het met zijn heup lang volhouden.' Blijkbaar is het een erfelijke aandoening."

D'Haene kondigde eerder dit seizoen aan dat hij stopt met profvoetbal door een aanhoudende heupblessure. Zaterdag kan hij aantreden op het veld van zijn ex-ploeg Cercle Brugge.