Saelemaekers geen succes, wie kan Tedesco nog op links droppen?

Saelemaekers geen succes, wie kan Tedesco nog op links droppen?

30 maart - 13:30 Laatste update: 21:13
68

Domenico Tedesco zorgt voor een nieuwe wind bij de Rode Duivels. Tegen Duitsland experimenteerde hij met Alexis Saelemaekers op de linksachter, maar dat was geen succes. Wie kan hij nog uitproberen als alternatief voor Arthur Theate?

Theate werd tegen Duitsland al doorgeschoven naar de plaats van Jan Vertonghen, maar dat zorgde voor problemen op de linkerkant. Wie kan die oplossen? We droppen hier enkele namen.

Maxim De Cuyper
De Cuyper wordt al vaak getipt als kanshebber voor een selectie, maar voorlopig kwam het er nog niet van. De huurling van Club Brugge speelt een stabiel seizoen voor Westerlo, met acht goals en zes assists. Kan hij het ook op internationaal niveau waarmaken?

Killian Sardella
Begon als een zorgenkind bij Anderlecht, maar de laatste maanden doet hij het prima op de linksachter. Dat is opvallend, want Sardella is wel degelijk rechtsvoetig. De vraag is dan ook of hij tegen een betere tegenstander kan standhouden.

Timothy Castagne
Castagne speelt regelmatig op de linkerkant, maar lijkt de vaste rechtsachter van Tedesco te gaan worden. Om hem naar links te krijgen moet er sowieso gepuzzeld worden. Thomas Meunier kan op de rechterkant, maar is hopeloos uit vorm. Thomas Foket en Saelemaekers zijn ook mogelijkheden op die positie.

Daam Foulon
Hij is wél een echte linksachter en is een vaste pion bij het Benevento Calcio van coach Fabio Cannavaro. Hij heeft met die club één seizoen in de Serie A gespeeld, maar zit nu aan zijn tweede seizoen in Serie B. Foulon is dus ook niet bepaald het tempo van pakweg Duitsland - België gewend.

Siebe Van der Heyden
Bij KRC Genk was er veel teleurstelling over de afwezigheid van Mike Trésor en Bryan Heynen, maar ook Van Der Heyden was ontgoocheld over de selectie. Als linkerverdediger in de driemansdefensie is hij al geruime tijd sterkhouder bij Union. Hier is de vraag wel of Van der Heyden aanvallend veel kan bijbrengen als pure back.

Elias Cobbaut
Cobbaut werd vorig seizoen door Anderlecht uitgeleend aan Parma, dat de aankoopoptie van drie miljoen euro zonder aarzelen lichtte. Bovendien heeft Cobbaut al, een cap bij de Rode Duivels op zak, al dateert die nog uit 2019. Net als bij Foulon gaat het bovendien 'maar' om de Serie B.

Logan Ndenbe
Jarenlang een vaste waarde bij de beloften als speler van KV Oostende. In januari 2022 wisselde hij Guingamp in voor Kansas City in de MLS. De Amerikaanse competitie is al een pak sterker dan pakweg tien jaar geleden, maar toch ook geen garantie op succes.

Joris Kayembe
Nu nog bij Sporting Charleroi, maar hij zou een stap hoger moeten aankunnen. Hij heeft bovendien al twee caps, maar is inmiddels wel al 28 jaar. Dreigt zo een eeuwige belofte te worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie