Mangala maakt indruk bij Rode Duivels: Technisch zeer onderlegd

Mangala maakt indruk bij Rode Duivels: "Technisch zeer onderlegd"

30-03-2023 11:44
22

Orel Mangala heeft zich laten zien tijdens de interlandbreak. Hij speelde een uitstekende partij tegen Duitsland. Hannes Wolf (ex-KRC Genk) is niet verbaasd over die prestatie.  

Wolf werkte samen met Mangala bij Dortmund, Stuttgart én Hamburg. Hij ontdekte de jonge Belg op het EK U17. "Ik was toen jeugdtrainer in Dortmund. Ik was meteen gecharmeerd en heb zijn naam opgeschreven", aldus Wolf bij Het Laatste Nieuws. "Toen bleek dat er een mogelijkheid was om hem naar Dortmund te halen, hebben we niet getwijfeld."

Mangala was meteen een ruwe diamant. "Mij viel meteen op hoe sterk hij was in de kleine ruimte. Technisch is hij zeer onderlegd, en tegelijk is hij ook sterk in duel. Alleen gooiden kleine spierblessures vaak roet in het eten. Stabiliteit en gezond blijven zijn voor hem de sleutels tot succes. Als hij die constante vindt en blessurevrij kan blijven, dan kan hij ook in de Premier League een rol spelen."

Mangala verhuisde in de zomer van VFB Stuttgart naar Nottingham Forest. Hij stond dit seizoen al elf keer in de basis in de Premier League.