Transfer saga Bellingham: 'Madrid geeft niet meer dan 100 miljoen en wil James'

Transfer saga Bellingham: 'Madrid geeft niet meer dan 100 miljoen en wil James'

30-03-2023 11:44
3

Real Madrid wil maximaal honderd miljoen euro betalen voor Borussia Dortmund-middenvelder Jude Bellingham. De negentienjarige Engelsman wordt eveneens gelinkt aan Liverpool en Manchester City, terwijl Die Schwarzgelben er alles aan doen hem nog een jaar te behouden.

Dortmund wil het contract van Bellingham dolgraag openbreken en van hem de bestbetaalde speler in de clubgeschiedenis maken. In de nieuwe verbintenis zou een vertrekclausule van 150 miljoen euro worden opgenomen. Dit is ook bij Real bekend en De Koninklijke is niet van plan een dergelijke som op tafel te leggen, weet AS. In Madrid is naar verluidt een bestedingslimiet voor Bellingham van honderd miljoen euro vastgesteld.

De Madrileense clubleiding zou vinden dat dermate hoge bedragen alleen voor de beste aanvallers ter wereld worden betaald en niet voor een middenvelder. Hoewel Bellingham bij Real gezien wordt als een prioriteitaankoop, gaat de club niet opbieden tegen City en Liverpool, klinkt het.

Reece James
Tegelijk houdt Real de situatie van Chelsea-verdediger Reece James in de gaten, meldt hetzelfde medium. De nummer twee van La Liga wil de rechtsbackpositie, waar nu Dani Carvajal en Lucas Vázquez voor in aanmerking komen, versterken. Naast James laat AS ook de namen van Villarreal-back Juan Foyth en AC Milan-verdediger Davide Calabria vallen. Doordat Chelsea komende zomer spelers moet verkopen om de financiën in balans te houden, ziet Real een goede kans om James voor een relatief laag bedrag over te nemen.