Enrique over tijd bij het nationale team: Gieren profiteren als het slecht gaat

Enrique over tijd bij het nationale team: "Gieren profiteren als het slecht gaat"

29-03-2023 20:05
2

Luis Enrique hecht weinig waarde aan de kritiek die op hem geleverd wordt voor zijn tijd bij Spanje. De voormalig bondscoach is daar zelf tevreden over, vertelt hij aan Cadena SER.

Enrique nam in december afscheid van het Spaanse nationale elftal, dat niet verder kwam dan de laatste 16 bij het WK in Qatar. De coach stond onder druk in Spanje, waar niet iedereen fan is van de voormalig FC Barcelona-coach.

"De kritiek is normaal. Ongedierte en gieren profiteren als het slecht gaat, het maakt me niet uit. Ik ben wel trots op mijn tijd als bondscoach. Uiteindelijk waren het mijn staf en ik die de beslissingen moesten maken en dat hebben wij gedaan", vertelt Enrique, die de Spaanse pers niet meer volgt, nu hij bondscoach af is.

Tegenwoordig houdt Enrique zich meer bezig met het sociale media-platform Twitch, maar ziet de Spanjaard een terugkeer naar het voetbal ook wel zitten. Bij Tottenham Hotspur staat er nu een vacature open, aangezien Antonio Conte vertrokken is. "Ik zou graag in die competitie werken, maar ik zie mezelf niet in de zomer al aan de slag gaan. Ik wil een belangrijke club coachen, maar dat is op dit moment moeilijk. Ik heb het geluk dat ik me tot de volgende klus niet hoef te vervelen."