‘Vanzeir moet zich verantwoorden voor rechtbank na rijden onder invloed'

‘Vanzeir moet zich verantwoorden voor rechtbank na rijden onder invloed'

29-03-2023 18:42
1

Dante Vanzeir keert deze zomer misschien toch even terug naar België. De spits van New York Red Bulls moet zich op 8 juni voor de Leuvense politierechter verantwoorden. Vanzeir reed vorige zomer onder invloed van alcohol en gebruikte zijn telefoon achter het stuur. 

De voormalige speler van Union Saint-Gilloise werd vorige zomer aan de kant gehouden nadat hij zijn gsm gebruikte tijdens het rijden. Na een alcoholtest bleek de spits te veel gedronken te hebben. Hij blies volgens Het Nieuwsblad 0,47 mg/l, dat is zo’n 1.08 promille. Automatisch moet je dan als bestuurder je rijbewijs gedurende zes uur afgeven. 

Vanzeir riskeert een boete tussen de 1.600 en 16.000 euro en een rijverbod van acht dagen tot vijf jaar. Ook op het gebruik van de telefoon achter het stuur staan fikse boetes. Vanzeir riskeert voor het gsm gebruik nog eens een boete van 174 euro.   

Vanzeir trekt enkele dagen na zijn wedstrijd met New York Red Bulls terug naar België. 4 juni speelt hij tegen Charlotte, 8 juni vindt de zitting plaats. De kans dat Vanzeir niet aanwezig zal zijn lijkt groot.