UPDATE: 'Vormer krijgt groen licht, starten of beginnen op de bank nog niet zeker'

UPDATE: 'Vormer krijgt groen licht, starten of beginnen op de bank nog niet zeker'

29-03-2023 18:24 Laatste update: 30-03-2023 14:25
4

Het is voor SV Zulte Waregem nog steeds bang afwachten. De blessure van Ruud Vormer is er een van grote impact. Een scan op vrijdag moet uitsluitsel geven over zijn beschikbaarheid voor het duel met Antwerp. Dat schrijft Het Nieuwsblad

De 34-jarige middenvelder traint ondertussen al enkele sessies mee met de groep. De voormalige speler van Club Brugge liep een sleutelbeenbreuk op en wacht op groen licht om tegen Antwerp te kunnen aantreden. “Ik moet voor de wedstrijd van vrijdag nog een fotootje laten maken in het ziekenhuis”, klinkt het bij Vormer in Het Nieuwsblad. 

Het onderzoek zal uitwijzen of hij vrijdag al dan niet mag spelen tegen The Great Old. “Het was mijn doel om de match tegen Antwerp te halen, maar op basis van de vorige onderzoeken lieten ze dat nog niet toe”, getuigt de middenvelder. “Dat is nu anderhalve week geleden. Ik hoop echt dat ik kan spelen, maar als de dokter dat nog niet wenselijk acht, dan doe ik het niet.”

Vormer brak zijn sleutelbeen in een duel met KV Oostende. Zijn afwezigheid was meteen voelbaar in de prestaties van Zulte Waregem. De West-Vlaamse club kon geen enkele keer winnen van haar tegenstand. Ondertussen bekleedt Zulte Waregem de voorlaatste plaats. Ze zullen dus ongetwijfeld hopen op een snelle terugkeer van Vormer. 

Update: Vrijdag kan Vormer zijn rentree maken op de Belgische velden. Voor het duel tussen Zulte Waregem – Royal Antwerp FC kreeg de middenvelder groen licht om in actie te komen. Dat meldt Stefan Smet, journalist van Het Nieuwsbald. Het is nog niet zeker of Vormer in de basis start tegen Antwerp of op de bank begint.