Ik had niet het gevoel dat RSC Anderlecht nog achter mij stond

"Ik had niet het gevoel dat RSC Anderlecht nog achter mij stond"

29-03-2023 22:21
6

RSC Anderlecht verloor de voorbije maanden flink wat talenten en zag onder andere Julien Duranville, Konstantinos Karetsas en Enock Boateng Agyei naar een nieuwe club verhuizen. Boateng Agyei koos voor Burnley FC en legt uit waarom hij vertrok.

De achttienjarige flankaanvaller was één van de uitblinkers bij de RSCA Futures en kon ook zijn handtekening zetten onder een nieuwe verbintenis, maar koos uiteindelijk toch voor een transfer. "Ik had nog een half jaar contract. Maar ik voelde dat ik een beetje aan de kant werd geschoven", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"In september deden ze me een eerste voorstel voor een langere verbintenis", gaat Boateng Agyei verder. "Nadien volgde er niets meer. Ik had niet meer het geloof dat Anderlecht nog achter mij stond”, aldus de flankaanvaller.

Hij trok naar Burnley, dat hem meteen daarna uitleende aan KV Mechelen. Al was er nog flink wat meer interesse. "Onder meer Basel, PSV en Standard toonden ook interesse, maar ik voelde dat Burnley me echt wilde. Bovendien kende ik Kompany en zijn staf nog van bij Anderlecht. Ik vertrouw hen en weet dat zij ook in me geloven", besluit Boateng Agyei.