Tottenham krijgt klap te verwerken: technisch directeur mag geen transfers doen

Tottenham krijgt klap te verwerken: technisch directeur mag geen transfers doen

29-03-2023 17:42
1

Tottenham Hotspur zit in een lastig parket nu technisch directeur Fabio Paratici zijn taken voorlopig niet mag uitvoeren. De Italiaan werd in januari voor dertig maanden geschorst door de Italiaanse voetbalbond en die straf is nu wereldwijd overgenomen door de FIFA.

Dat bevestigt een woordvoerder van de wereldvoetbalbond aan Sky Sports. Paratici was één van de bestuurders die in januari werd gestraft vanwege het sjoemelen met de boekhouding bij Juventus. De Italiaanse topclub zou voor zo'n 115 miljoen euro aan fraude hebben gepleegd rond transfers en salarissen.

Nu de FIFA de straf heeft overgenomen, heeft dat grote consequenties voor Tottenham. De technisch directeur mag zich niet langer met transfers bemoeien, ingaand of uitgaand. Hij mag ook geen contact meer hebben met zaakwaarnemers en over deals onderhandelen. Daarmee staat Paratici vrijwel volledig buitenspel. Hij mag alleen nog intern zijn werk uitvoeren, zoals het bijwonen van vergaderingen.

Volgens Sky is het nog niet duidelijk wat de schorsing van Paratici betekent voor de zoektocht naar een opvolger van Antonio Conte. Normaal gesproken heeft de td een grote stem in de aanstelling van de nieuwe manager. Onder meer Julian Nagelsmann, Luis Enrique en Arne Slot zijn in beeld om komende zomer in Londen aan de slag te gaan. Dit seizoen neemt Cristian Stellini de honneurs waar.

Juve en zijn (oud-)bestuursleden zijn nog wel in beroep gegaan. In afwachting van de uitspraak, die in april wordt verwacht, zijn zij gewoon geschorst.