Balikwisha (Antwerp) twijfelt nog over toekomst: Rode Duivels of toch Congo?

Balikwisha (Antwerp) twijfelt nog over toekomst: Rode Duivels of toch Congo?

29-03-2023 16:37
9

Bij de Rode Duivels lopen enkele jongens rond met een dubbele nationaliteit, terwijl ook bij de Belgische Beloften binnenkort een keuze zullen moeten maken. Kiezen ze voor de Rode Duivels of een andere nationale ploeg? Die keuze moet onder andere Michel-Ange Balikwisha binnenkort maken.

Bij de beloften koos Anass Zaroury recent voor Marokko, terwijl Balikwisha in de toekomst voor Congo kan kiezen. Dat deed zijn broer William recent nog, maar Michel-Ange wil daar voorlopig nog niet aan denken. "Ik ben op dit moment alleen bezig met het EK, zoals iedereen", geeft hij aan bij de RTBF. "Ik zal daarvoor moeten presteren bij mijn club, zodat de bondscoach me selecteert. Ik moet dus top zijn in de competitie om mijn plaats bij de U21 af te dwingen", klinkt het.

Na het EK zal Balikwisha echter wel een keuze moeten maken. Congo trekt toch al even aan de mouw van de aanvaller van Royal Antwerp FC. "Later zal ik mijn definitieve keuze maken, aan Congo denk ik op dit moment niet. Ik heb er niet met William over gesproken. Hij werd niet opgeroepen in België, dus is hij naar Congo gegaan", aldus Balikwisha.