Vandenbempt over Rode Duivels:  Besef dat interlandcarrière wellicht voorbij is

Vandenbempt over Rode Duivels: "Besef dat interlandcarrière wellicht voorbij is"

29 maart - 14:20
7

Door de erg sterke interlandbreak van de Rode Duivels, met Domenico Tedesco als nieuwe bondscoach, worden er vraagtekens gezet achter de interlandcarrières van meerdere Rode Duivels. Journalist Peter Vandenbempt vraagt zich hardop af of spelers als Dries Mertens en Axel Witsel nog opgeroepen zullen worden.

Vandenbempt blikt vooruit, over drie maanden staan de volgende EK-kwalificatiewedstrijden op het programma tegen Oostenrijk en Estland. Vandenbempt vraagt zich af wat er gebeurt als de huidige selectie blijft presteren bij hun clubs. “Dan beseffen mannen zoals Dries Mertens, Axel Witsel, Hans Vanaken en Brandon Mechele misschien nu al: mijn interlandcarrière is wellicht voorbij”, citeert Sporza Vandenbempt.

Vandenbempt vertelt verder en neemt ook Youri Tielemans onder de loep. De centrale middenvelder van Leicester City is zelfs niet zeker van een basisplaats volgens Vandenbempt. “Het is niet zo dat de trein definitief gepasseerd is, maar hij zal toch zijn tenen moeten uitkuisen als je Mangala gisteren bezig zag. De beste Tielemans kan dat ook, maar die hebben we simpelweg nog niet vaak gezien bij de Duivels”, vertelt Vandenbempt.

Vandenbempt sluit af door zich zeer content te uiten over de aanstelling van Tedesco. Volgens Vandenbempt is die frisse wind precies wat de Rode Duivels nodig hadden. Toch waakt Vandenbempt wel voor te vroeg optimisme. “De andere kant van zijn verhaal is dat het na verloop van tijd wat minder wordt... Maar die eerste reanimatie hadden de Rode Duivels echt nodig”, besluit Vandenbempt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie