Vandenbempt over Rode Duivels: “Enorme drive, onwaarschijnlijke reclame gemaakt”

Vandenbempt over Rode Duivels: “Enorme drive, onwaarschijnlijke reclame gemaakt”

29 maart - 13:35 Laatste update: 14:19
28

De Rode Duivels hebben indruk gemaakt tijdens de interlandbreak. De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden werd met 0-3 gewonnen en Duitsland werd sinds lange tijd verslagen. Sportjournalist Peter Vandenbempt volgde de Rode Duivels en deelt zijn mening over de grote veranderingen die plaats hebben gevonden onder het nieuwe beleid van bondscoach Domenico Tedesco.

Vandenbempt benadrukt dat er volgens hem een nieuw tijdperk is aangebroken voor de Rode Duivels. De journalist aanschouwde de wedstrijd tegen Duitsland en kwam tot de volgende conclusie. “Door de enorme drive die er bij de Rode Duivels was, is er onwaarschijnlijke reclame gemaakt. Precies wat we nodig hadden na Qatar”, citeert Sporza Vandenbempt.

Vandenbempt vertelt verder dat naar zijn mening de sfeer rondom de Rode Duivels erg droevig was na het teleurstellende WK in Qatar. "Want Tedesco mag dan wel verkondigen dat onze nationale ploeg niet dood was: wij hadden die indruk wel. Er was veel negativiteit door tegenvallende resultaten en een teleurstellend niveau", vertelt Vandenbempt.

Vandenbempt blikt ook nog kritisch terug op Roberto Martinez, de voorganger van Domenico Tedesco bij de Rode Duivels. "Iedereen was uitgekeken op Roberto Martinez. Zijn aanpak was uitgewoond, er zat geen enkele vernieuwing meer in en sommige spelers werden veel te lang meegesleept”, besluit Vandenbempt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s