Fati zijn vader is boos op Barça: 'Hij moet weg, als vader ben ik zo boos'

Fati zijn vader is boos op Barça: 'Hij moet weg, als vader ben ik zo boos'

29-03-2023 13:00
5

De vader van Ansu Fati haalt hard uit naar FC Barcelona. Als het aan Bori Fati ligt dan vertrekt zijn zoon uit Camp Nou, maar daar wil de twintigjarige aanvaller zelf niets van weten.

Fati debuteerde in 2019 al op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal van de Catalanen, maar de afgelopen jaren stokte zijn stormachtige ontwikkeling door meerdere blessures. Nu de Spaanse international weer fit is, heeft hij nog geen basisplaats kunnen bemachtigen. Dit seizoen speelde hij 24 duels in La Liga, waarvan negen als basisspeler.

Bori Fati is woedend dat zijn zoon zo weinig kansen krijgt van Xavi. "Als het aan mij ligt, dan zou ik hem weg halen bij Barça, maar hij wil hier verder", foetert senior bij Cadena Cope. "Als vader ben ik zo boos, het stoort me dat Ansu zo weinig minuten maakt. Ik zei tegen technisch directeur Mateu Alemany: hij is je visitekaartje, degene die nummer tien durfde over te nemen van Messi."

Toch wil Fati junior de handdoek niet in de ring gooien. "Ansu wil niet bij een andere club tekenen, maar ik wil hem zien slagen. Ik sprak met Mateu Alemany en Jordi Cruyff en ze vertelden me dat hij de toekomst van de club is en dat ze van Ansu houden. Het eerste wat Ansu tegen Jorge Mendes zei, was dat hij van Barça komt en Barça niet verlaat. Ik dacht daar anders over, maar hij zei tegen me: Papa, ik niet."