OFFICIEEL: Union licht aankoopoptie van Machida

OFFICIEEL: Union licht aankoopoptie van Machida

29-03-2023 11:18 Laatste update: 12:33
4

Union Saint-Gilloise is erg tevreden over haar centrale verdediger. Koki Machida is nu officieel overgenomen door de Brusselse ploeg. Dat laat Union woensdag op haar website weten. De Japanse verdediger blijft tot 2026 bij de club. 

De centrale verdediger kwam vorig jaar over van Kashima Antlers, een Japanse ploeg die gezien wordt als de topclub uit de Japanse eerste divisie. De centrale verdediger maakte meteen indruk op Geraerts en co. Eerder deze maand werd de beslissing genomen om Machida langer aan de club te binden door de aankoopoptie in het huurcontract te lichten. Machida kwam dit seizoen nog maar weinig in actie door een venijnige heupblessure. Vorig seizoen kon hij echter wel zijn stempel drukken inn de titelstrijd van Union. 

'Bij de voorbereiding dit seizoen liep Koki een blessure op, waarvan hij nu helemaal hersteld is. Momenteel is hij ook voor het eerst geselecteerd voor nationale ploeg van Japan. De sportieve staff en club zijn overtuigd van de unieke kwaliteiten van onze verdediger en daarom ook verheugd dat hij langer bij onze club zal blijven.', lezen we op de website van Union.