Tedesco legt wissels Rode Duivels uit: “Alexis op links, De Ketelaere in spits”

Tedesco legt wissels Rode Duivels uit: “Alexis op links, De Ketelaere in spits”

29-03-2023 11:43
22

Nieuwe bondscoach, nieuwe wetten. Dat merken we nu al op. Domenico Tedesco legt andere details in de ploeg van de Rode Duivels. Ook op het wedstrijdblad zien we nu al een verschil. Tedesco verklaart na de wedstrijd een aantal van zijn keuzes. 

De bondscoach koos tegen Duitsland voor Orel Mangala. "We wilden stabieler zijn op het midden en de druk van de verdediging wegnemen", aldus de bondscoach. "In Zweden stond De Bruyne op nummer zes en Onana stond dicht bij hem." Tegen de Duitsers kwam Amadou erin als nummer zes. Tedesco legt verder uit en geeft aan dat de keuze voor Orel in functie van het evenwicht van het team was. "Dit is geen keuze tegen Trossard. Hij past overigens goed in het team."

In de tweede helft zagen we een aantal verschuivingen. Alexis Saelemaekers op linksback en Charles De Ketelaere in plaats van Lois Openda. "Op links kwamen we wat tekort. Theate kan helpen, maar het is niet zijn natuurlijke positie. Ik wilde hem in de tweede helft in het centrum zien en ik moest een keuze maken op links”, legt Tedesco uit aan RTBF. "Castagne kan daar spelen, maar hij vertelde me dat hij zich meer op zijn gemak voelt op rechts. Dus ik wilde Alexis op die positie zien, om hem te testen, en proberen een andere oplossing te vinden."

We hebben ook jonge spelers achterin, maar Tedesco is nog voorzichtig en wil zeker zijn wanneer hij ze voor de leeuwen gooit. "Voor De Ketelaere was het idee om wat omvang in te zetten, want Duitsland drong aan, en Charles is veelzijdig." De bondscoach geeft verder nog aan dat hij de komende maanden gaat gebruiken om de wedstrijden goed te analyseren maar ook om alle mogelijke Rode Duivels goed op te volgen. "Niet alleen degenen die in deze selectie zaten, maar ook de anderen."