Theate na overwinning in Duitsland: Het geeft een boost voor Rode Duivels”

Theate na overwinning in Duitsland: "Het geeft een boost voor Rode Duivels”

29-03-2023 11:29 Laatste update: 30-03-2023 18:29
4

Arthur Theate liet een sterke indruk na tijdens de wedstrijd tegen Duitsland. De Rode Duivels hielden de laatste minuten het slot op de deur en ook Theate speelde hier een sterke rol in. De Luikse verdediger reageert na de 2-3 overwinning. 

De verdediger trok met een brede smile naar de pers. “Ik ben erg blij dat ik deze wedstrijd heb gewonnen," klonk het meteen bij Theate, geciteerd door La Dernière Heure. “Ik ben erg trots op de twee overwinningen. Het eerste half uur was fantastisch. We toonden veel inzet op alle niveaus.” Theate geeft aan dat het een overwinning is die veel doet voor de moraal van de ploeg. De Rode Duivels hebben dan ook sinds lange tijd de Duitsers niet neer verslaan. 

De tweede helft was een stuk moeilijker. Alexis Saelemaekers werd vaak onder vuur genomen op de linksback positie. "Het was ingewikkeld om aan de bal te komen in zo'n wedstrijd. Ik probeerde hem te helpen en te coachen, zoals Jan dat bij mij doet”, reageert Theate.

De Luikenaar merkt verder op dat je de twee helften niet met elkaar kunt vergelijken. Hij geeft aan dat de ploeg gewoon een stuk lager speelde. “We verloren balbezit. Soms moet je lijden om een wedstrijd te winnen. Dat maakte de overwinning nog mooier."