Duitse analist na nederlaag tegen Rode Duivels: ‘Slechtste wat ik al heb gezien’

29-03-2023 11:15
1

De Rode Duivels knalden er drie binnen tegen de Duitsers. ‘Hansi Flick heeft nog veel werk te doen’, lezen we in Welt. Volgens de nieuwsdienst moet de bondscoach van de Duitsers snel oplossingen vinden. TV-pundit Lothar Matthäus heeft duidelijke woorden.

"We waren te terughoudend, te passief. We waren niet in staat om de tegenstander onder druk te zetten. België speelde ons genadeloos uit. Toen hebben we een wissel doorgevoerd. Toen was er wat meer stabiliteit. Na 30 minuten deden we het beter", zei Flick op tv-zender RTL.

Analist en voormalig international Lothar Matthäus had duidelijke woorden over de zwakke eerste helft: ‘Allereerst moeten we de eerste 35 minuten beoordelen. Wat Duitsland daar liet zien, was het slechtste wat ik in mijn lange, lange carrière heb gezien.’ Geen makke woorden dus van Matthäus. De analist merkte op dat er maar weinig vechtlust was en dat de Rode Duivels zowat elk duel wonnen. Matthäus had dan ook na de eerste helft al duidelijke woorden. ‘Dat was geen verschil van één klasse, dat was een verschil van twee klassen’.

Ze kwamen volgens Matthäus dan ook terecht op een 0-2 achterstand. ‘Maar toen werden ze wakker. De manier waarop ze vanaf de 35e minuut speelden is hoe we het team willen zien. Ze gingen niet onderuit. Ze vochten zich terug. Helaas is het uiteindelijk niet gelukt.’