Duitse Havertz voelt connectie ezels: Ze chillen de hele dag, speciale band mee

Duitse Havertz voelt connectie ezels: "Ze chillen de hele dag, speciale band mee"

29-03-2023 11:00

In een opvallend interview geeft Kai Havertz aan dat hij zich nauw verbonden met ezels voelt. De multi-inzetbare Chelsea-speler stelt dat hij hetzelfde karakter als een ezel heeft.

"Een aantal teamgenoten noemt mij ezel", begint Havertz in gesprek met The Guardian. "Dat komt niet door mijn spel", voegt hij eraan toe. "Vanaf dag één voel ik een speciale band met ezels. Ezels zijn heel rustig. Misschien herken ik mezelf erin, omdat ik ook rustig ben. Ze chillen de hele dag, doen eigenlijk niet veel en leven gewoon hun leven."

Havertz vertelt dat hij bij een nederlaag wel eens naar een opvangcentrum voor ezels gaat. "Je kijkt naar ze en ziet iets menselijks in ze. Het is een soort herstel, een plek waar ik vrede voel." Toen Havertz achttien werd, kreeg hij drie ezels. "Een speciaal geschenk, geadopteerd uit een opvangcentrum."

Na de overstromingen in Duitsland in 2021 begon Havertz een liefdadigheidsinstelling, geïnspireerd door dierenwelzijn en ook gericht op jongeren en ouderenzorg. "Voetbal is het mooiste ter wereld, maar niet het belangrijkste in mijn leven. Er zijn dingen die wel honderd keer belangrijker zijn. Het is niet makkelijk om te zeggen en misschien vinden mensen het niet leuk om te horen, maar zo voel ik het."