Cercle Brugge spreekt over beslissingen refs: “Twijfelachtig en betwistbaar”

Cercle Brugge spreekt over beslissingen refs: “Twijfelachtig en betwistbaar”

28-03-2023 16:46
7

Cercle Brugge speelt nog volop mee voor een plek in de top acht, maar Groen-Zwart voelde zich soms bestolen. Sportief directeur Carlos Avina laat zich op de webstek van de club uit over de refs.

Cercle Brugge keer meer penalty’s tegen dan eender welke andere club in Europa. “Veel van die strafschoppen waren twijfelachtig en sommige waren er zelfs geen. Sommige beslissingen waren dit seizoen al op z’n minst betwistbaar te noemen. Vanuit Cercle delen we wekelijks onze feedback om scheidsrechters te helpen en beter te maken in hun moeilijke job.”

Volgens Avina moeten de scheidsrechters op één lijn zien te komen. “Maar we hebben het gevoel dat de criteria voor beslissingen per wedstrijd verschillen. De belangrijkste opgave voor het Referee Department is volgens mij dan ook om deze criteria op één en dezelfde lijn te krijgen.”

Toch wil Avina niet te veel naar de scheidsrechters wijzen. “We focussen niet op de scheidsrechters. Wij zijn de enige die verantwoordelijk zijn voor onze resultaten en we moeten bezig zijn met onze prestaties”