Belgische U19 lopen het EK mis na twee strafschoppen tegen Italië

28-03-2023 13:44 Laatste update: 13:53

De Belgische U19 zullen in juli niet deelnemen aan het EK in Malta. Ze moesten dinsdagmiddag winnen van Italië, maar speelden gelijk na twee strafschoppen.

De wedstrijd begon nochtans uitstekend voor de jonge Duivels. Na amper acht minuten maakte Norman Bassette (foto) al de 0-1. Hij speelt voor SM Caen. Net voor de rust kwamen de Italianen echter langszij met een strafschop. Vlak na de rust herhaalde dat scenario zich, waardoor België plots 2-1 achter stond. Mario Stroeykens maakte nog 2-2 via (alweer) een penalty, maar verder kwamen de Belgen niet.

Het EK halen was sowieso geen sinecure, want het toernooi wordt met amper acht landen gespeeld. Malta is als gastland zeker van deelname en wordt vergezeld door zeven groepswinnaars. Italië heeft haar ticket nu beet, net als Noorwegen en Portugal.