De toekomst? Matz wil nog graag een stapje hogerop zetten

"De toekomst? Matz wil nog graag een stapje hogerop zetten"

28-03-2023 13:00 Laatste update: 13:09
1

Matz Sels is één van de vier doelmannen in de selectie van bondscoach Domenico Tedesco. Sels draait een uitstekend seizoen bij RC Strasbourg en kan volgens zijn jeugdvriend Jason Adesanya nog een stap hoger aan. 

Adesanya leerde Sels al kennen in de jeugd van Lierse. "Hij kreeg uiteindelijk zijn kans bij de A-ploeg, maar dan werd hij plots naar de B-kern gestuurd omdat hij zijn contract niet wilde verlengen", aldus Adesanya bij Het Laatste Nieuws. "Nadien heeft hij bij AA Gent iedereen verrast. Zichzelf ook. Het was zijn bedoeling om verder te groeien. Maar hij werd kampioen met Gent, maakte een mooie transfer naar Newcastle... Alleen is het daar niet echt gelukt."

Zijn tweede buitenlandse avontuur slaagde wél. "Dat hij na zijn passage bij Anderlecht nu een vaste waarde is bij een club uit de Ligue 1, toont aan dat hij veel kwaliteiten heeft. De toekomst? Matz wil nog graag een stapje hogerop zetten. En stiekem hoopt hij natuurlijk op een extra cap bij de Duivels. Hoe dan ook zal hij later kunnen terugblikken op een mooie carrière."

Sels verzamelde voorlopig nog maar twee caps bij de Rode Duivels. Hij stond in doel in de oefenwedstrijden tegen Griekenland en Burkina Faso.